Ledig dag
Publicerat den

Hallå hallå!
Nu har det gått ytterligare en vecka, imorgon går jag in i vecka 8, men som jag skrivit innan så har jag fortfarande svårt att få in att jag faktiskt är gravid.. Har det varit så för er också? 
 
Igår och idag (änsålänge) har jag mått bra. Känns som att jag börjar få ordning på matrutinerna vilket känns bra, riktigt bra för jag får inte lika ont i magen längre. Tjoho. :) Idag ska jag iväg och kolla på bilar. Vi behöver en egen bil nu med tanke på att storebror ska börja skolan och lillasyster går kvar på dagis, vilket innebär en lite mer komplicerad lämning och hämtning, speciellt nu när vi båda jobbar. Så nu har vi bestämt oss för att underlätta livet lite och ha vår egen bil. 
 
Hur har ni det? har inte hört något på ett tag. Hoppas ni inte tröttnar på mig pga sämre uppdatering, har varit mycket jobb. 
 
Hoppas ni har det bra i alla fall!



tji fick jag
Publicerat den

kort efter att jag skrivit förra inlägget fick jag springa in o skälla ut toaletten.

man ska inte ropa hej innan man är över ån ;)



Det går framåt..
Publicerat den

Om jag nu vågar säga det rakt ut.. 
 
Både idag och igår har jag känt betydligt mindre illamående. Tar dock fortfarande åksjuketabletter när jag ska till jobbet eftersom det inte finns en chans att jag vågar riskera att superillamåendet kommer tillbaka när jag sitter där. Men det känna bra, är fortfarande väldigt hungrig nästan hela tiden dock, och det finns, ironiskit nog, inget jag är sugen på. Allt smakar papper ungefär. Måltiderna är mindre, men oftare, vilket ska vara normalt, så det känns bra. =)
 
Idag ska jag på hälsoundersökning för mitt jobb. Där ska de kolla så att jag är fit nog för att klara av att jobba, vilket jag bör vara. Är dock lite orolig över att man inte ska äta tre timmar innan besöket.. Det kommer jag inte kunna hålla, kan jag säga på rak arm, något litet kommer slinka in. haha. 
 
Annars rullar livet på, mina bröst är större och fortfarande (till min mans förtvivlan) väldigt ömma. Han är väldigt delakti och nyfiken, vilket jag tycker är kul. Han ser tydligare skillnader på min kropp än vad jag gör, och tycker att förvandlingen (som han kallar det) är spännande. 
 
Hur ha ni det? Har sommaren kommit till er? Den kom hit, men stack igen.. :(
 
Ha en fin dag alla!



Vecka 6 (5+0)
Publicerat den

Idag går jag in i vecka sex. Och som ett brev på posten kom morgonillamåendet på studs. Den senaste veckan har jag mått illa om kvällarna och varit obeskrivligt trött.. Var på ett sätt tacksam för att jag mådde illa om kvällarna eftersom det gjorde mitt arbete lättare (jag börjar sex på morgonen). Men imorse fick jag kämpa emot en hel del på väg till jobbet. Dock har jag fått världens bästa tips: åksjuketabletter! Vilket är helt fantastiskt. Det tar inte bort illamåendet helt, men det dämpar det mycket och dagen går så mycket lättare att hantera :)
 
Annars rullar livet på som vanligt.. eller ja, inte som vanligt egentligen för jag är rätt orkeslös, vilket inte är vanligt för mig, får dela upp saker som jag normaltsett klarat av på en dag till cirka tre dagar nu istället. Men det känns helt okej, det finns ju ändå inte så mycket att göra åt situationen. 
 
I övrigt känns allt bra, får lite växtvärk som det tydligen kallas. Känns som svag mensvärk, det nyper till i livmodern liksom. Det ska bero på att den växer (därav växtvärk) men det är inget som stör min dag, det påminner mig om vad som händer i mig bara, vilket kan vara bra då jag tenderar att glömma bort det. Som jag skrev i det förra inlägget så kollar jag fortfarande efter blod på toapappret, och får påminna mig själv om att mensen med största sannolikhet inte kommer dyka upp. Kommer man förstå? Eller kommer man inte fatta förren man håller bebisen på BB... gör man det ens då? 
 
Hur tänker/tänkte ni i början på er graviditet? 
 
 



Vecka 5 (4+3)
Publicerat den

Hej!
 
Först och främst vill jag tacka så hemskt mycket för alla fina lyckoönskningar som kommit in här på bloggen! De värmer. 
 
Jag har svårt att förstå att jag faktiskt är gravid, går och väntar på att mensen ska komma fortfarande.. Även om jag testat mig tre gånger (man vet ju inte om man kanske sett i syne ;)) och alla med samma starka plus. Så det kan ju inte vara fel, och mensen kommer ju inte... Ändå så väntar jag mig den.. Skumt hur man fungerar. Började på mitt nya arbete idag och blev bjuden på kaffe.. som smakade kattkiss... Om det berodde på graviditeten (troligen) eller bara allmänt äckligt kaffe är jag väl inte helt säker på, men har aldrig förr upplevt att kaffe kan smaka så. Men det var bara att le fint och hälla ut det när ingen såg på. 
 
Efter att jag slutat åkte jag för att göra yoga. Gravidyoga. Något jag påbörjade för två veckor sedan, eftersom vi tänkte att de kunde vara en bra förberedelse för kroppen, och det erbjuds endast fem tillfällen. Men jag kände mig lite som en lurifax när jag yogade bland ett gäng gravida magar och min var platt. Så idag kändes det bättre att jag faktiskt är gravid, trots kväljningar vid nästan varje framåtböj. Det var utan tvekan det tuffaste pass jag tagit mig genom. 
 
Nu är jag helt slut, och ska försöka ta en dusch och sen sova, för imorgon börjar jag jobba tidigt, tidigt. 
 
Ha en mysig kväll!



Vill det sig, så kan det sig..
Publicerat den

Hallå! 
Längesedan sist, nu verkligen längesedan, exakt två månader.. 
 
Som jag skrev sist så har jag fått ett nytt jobb som jag kommer påbörja på måndag, och därför valde vi att pausa bebisfabriken tills jag i alla fall jobbat i fyra månader. Men det verkar som att universum hade planerat något annat...
 
I onsdags skulle min mens kommit men dök inte upp, heller inte dagen därpå. Däremot var jag öm i magen och i brösten och tänkte att om inte mensen kommit på lördag morgon (imorse) så tar jag o testar mig, även om de är så gott som omöjligt att jag skulle blivit på tjocken, då vi varit rätt noggranna med att inte ha sex i närheten av beräknad äl. Vaknade imorse, och där fanns inte en tillstymmelse till blod i trosan så jag plockade fram ett test och resultatet kom i samma sekund som jag la ner stickan. Ett stort och starkt plus... 
 
Tog med mig stickan, satte mig bredvid min man (som fortarande sov) och sa "du ska bli pappa.... godmorgon" och visade stickan. 
 
Helt galet, visst försökte vi vänta, men det kom nu och om inte något oförutsett händer, framförallt de kommande 7 veckorna (fram till vecka 12) så blir vi föräldrar i januari. 
 
 
Hur har det gått för resten av er? Och ja, nu är jag tillbaka och kommer uppdatera betydligt oftare, och inom kort lär ni få magbilder också, om det är av intresse dvs. =)
 
Nu ska jag njuta av kvällen (trots tröttheten som lamslagit mig de senaste dagarna) utan illamående.. vilket kom som ett brev på posten idag.