Vecka 27
Publicerat den

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Taget från vårdguiden.se

 

Vikten är den samma, gått upp något hekto sen vecka 25. Och jag vill så gärna frossa i godis och pizza, men det är inte lika gott längre. Vilket antagligen är bra, men ibland hade det varit skönt om de hade smakat som förr ;)

Bebisen börjar bli stor och stark, det kan jag intyga. Har fått en och annan spark/knuff på revbenet när jag suttit lite framåtlutad och det då blivit lite tajt för bebisen där inne. Det är väl nu man börjar anpassa sig till att inte längre vara den viktigaste personen i sitt liv längre, bebisens vilja och önskan går före allt. Jag kan inte sitta som jag vill, inte träna lika hårt, och behöver äta oftare och sen har vi kisseriet, non-stop. :) Men vad gör man inte för sina barn.

 

 

 

 




Tvåsiffrigt
Publicerat den



99 dagar kvar. Nittionio. 
Vet ni vad som är mer fascinerande än att jag har BF om 99 dagar? Att det är nytt år då. Fy vad tiden går snabbt. :)



Barnmorskebesök
Publicerat den

Ja idag var det dags. Mätte magen och lyssnade på bebisens hjärta :)

SF-måttet var 23cm vilket var alldeles normalt och hjärtat slog 150 slag i minuten. Lilla bebisen jobbar på därinne, trots att det inte syns så mycket utanpå. Till och med barnmorskan sa att min var en av de minsta magar hon sett. Men sålänge allt annat är som det ska så finns det inge att oroa sig. Hon förklarade att vissa bär barnen längre bak i kroppen o därför har betydligt mindre mage än de som bär barnen längre fram och mer ytligt så att säga. 

All in all kändes det bra och vi skrev upp oss på föräldrakurs och jag fick tid för sockerbelastningstest om tre veckor. 

Imorgon hämtar vi barnen så idag är sista dagen av fullständig vila och återhämtning. Jag är rätt laddad att få hem dem igen :)



Med risk för att vara för ärlig...
Publicerat den

...jag kan inte låta bli att dela med mig av detta. 
 
Ett vanligt problem som gravid är just förstoppning. Det är något hormon som gör så att tarmarna jobbar långsammare och gör det svårt att gå på toa. och om ni, som jag, får ont i magen om ni inte kan bajsa på en dag eller två så är detta det bästa ni kommer få ut av min blogg: clementiner/satsumas. 
 
Jag har alltid älskat clementiner och blev överlycklig när jag hittade små gula satsumas på Malmborgs häromdagen. Och ännu bättre var det att efter två stycken så ville magen samarbeta igen. Tjoho! Så inte nog med att man får i sig lite vitaminer, ut kommer skräpet också. 
 
Nåja, nog med avföringsinlägget. 
 
Prova! 
 
 



Vecka 26!
Publicerat den

Jajjemen. Tiden rullar på, nu är vi inne i vecka 26 :)

Kroppen verkar klara av omställningen bra, jag är lite öm ibland i höfterna och i ryggen men annars har jag kunnat röra mig ganska fritt, eller ja, nästan som innan. 

Vad gäller mat så har jag fortfarande inga cravings, vissa dagar kan jag känna att jag är lite sugen på potatis eller mjölk, men det är inte överväldigande. 

Det roligaste som hänt nu på sista veckan är att man nu kan se på magen när bebisen rullar runt och håller jympapass. Det studsar och buffar så magen står rätt ut, vilket är kul att titta på. Vem behöver TV? Haha. 

Här har vi magen inför vecka 26 (25+0)


Ha en härlig söndag alla!



Magen vecka 25 (24+2)
Publicerat den



Kanske inte min bästa bild men här är veckans mage. :) känns som den krympt lite, kan ha med att magen fungerat igen och efter ungefär en vecka kunde jag gå på toa igen, haha. 
Vikten ligger fortfarande på +3,5 kg och jag känner mig långt ifrån otymplig. Däremot så börjar kroppen bli mer trött och öm av någon anledning. Ska ha viloperiod nu när vi lämnar barnen för mammavecka. Sova ut ordentligt, simma, yoga och bara chilla :) 

Hur har ni det? Har inte hört något från er på länge!



Frågor & Svar
Publicerat den

Hittade detta på en annan gravidblogg och kan inte låta bli :)
Namn: J
Ålder: 25
Graviditetssymtom: Trött och olidligt ont i brösten
Positivtgravtest i vecka: v. 7
Då berättade jag för: Min man - direkt. Närmsta familjen inom en vecka. Resten fick vänta till vecka 14 ungefär. 
Jobbet/chefen: vecka 14
Min barnmorska heter: Kristina
Min vikt vid början på graviditeten: 74
Vikt vid inskrivningen: 74
Vikt vid förlossningen: Smällkaramell
Mat jag är torsk på: Fiskgratäng
Mat som får mig att vilja kräkas: I början; allt som var stekt.
Mina första mammakläder: Mamajeans
Min hittils största modetabbe: Jag är en modetabbe. 
Första bebisprylen: Barnvagn
Första bebiskläderna: Inget än. 
Då kände jag första sparken: vecka 19
Jag tror att bebisen i magen är: Vet inte, ibland tror jag pojke, ibland flicka. 
Namn vi funderat på: Mijo, Ariel, Milas
Grejer som händer med min kropp: Höfterna har flyttat längre ifrån varandra, magen växer och brösten växte. 
Så motionerar jag: Simmar, promenerar och ska komma igång med yogan igen nu hoppas jag. 
Konstiga grejer jag gjort under min graviditet: Rapar av att böja mig fram och kissar en liten droppe i trosan om jag nyser och inte har tömt blåsan på ett tag. 
Konstiga kommentarer jag fått höra: Att jag borde bo i hus istället för lägenhet när bebisen kommer. 
Konstigaste bebisrådet: Alla säger olika, men inget konstigt än i alla fall
Värsta gravidminne: Rädslan och ångesten för att något skulle vara fel, precis innan ultraljudet
Bästa gravidminne: När vår bebis kom upp på skärmen vid ultraljudet och det lille hjärtat tickade på



Vecka 25
Publicerat den

Vecka 25 påbörjad. Jag har haft ett kraftigt hormonpåslag de senaste dagarna och jag gissar att det har haft med växtspurt att göra. Så jag har känt mig helt förstörd, irriterad, gråtfärdig och allmänt matt efter att försökt lägga band på sig själv för att få dagarna att fungera. Sista dagen på barnvecka imorgon och sen ska jag försöka bara vara jag, sova ut & göra det som kroppen och sinnet vill. :) 

Snart barnmorska igen, om ungefär en vecka, Det ska bli kul att höra hjärtslagen och mäta livmodern och få reda på hur stor den är och att allt är som det ska :)


Imorgon kommer ny magbild, hedersord! 



Magen vecka 23 (22+6)
Publicerat den

Här är, för en gångs skull, en påklädd bild. Vi är hos min svärfar på besök och firar att vi inte är sjuka länge genom att försöka tänja våra magsäckar efter att inte ha kunnat äta på ett antal dagar.

Idag åker vi iväg och hälsar på barnen som är hos sin mormor, som bor här i närheten. Och plockar svamp och bär. Perfekt väder för det och svärfars fru är plocka-saker-i-skogen-expert så det ska bli kul.




Trodde jag, ja..
Publicerat den

Jo, tji fick jag för att jag ropade hej innan jag kommit över ån. Inte blivit smittad.

I måndags när jag hämtade storebror i skolan började jag må riktigt illa men tänkte att det kanske var åksjuka och påbörjade resan hemåt. På tågperrongen när vi var på väg till bussen hem så kom allt jag ätit under dagen, rätt ner i påsen som jag lyckligtvis förberett, tack och lov!

Sen höll magen igång till ungefär två på morgonen och därpå satte storebror igång och på morgonen min man. Så vi har haft riktig sjukstuga här hemma nu. Igår var vi helt utslagna och idag är vi väl halvt utslagna. På bättringsvägen iallafall.

Men bebis verkar må bra. Hen tar vad hen behöver innan min kropp kan ta vad den behöver som tur är. Jag klarar ju mig :) pratat med barnmorskan för att vara på säkra sidan och enligt henne så roffar den åt sig allt dom behövs.

Nåja. Nu ska jag återgå till min vila.

Håll er friska o tvätta händerna noga!