Tappar man det?
Publicerat den

Det har gått tre, nästan fyra månader sen hon kom till oss. Hon utvecklas, blir roligare, mer med och framförallt större så fort. Det är fantastiskt att få lov att vara med och se henne växa, och med det växer kärleken. 
 
Men jag har inte sovit en hel natt på tre, snart fyra månader. Efter sex veckor ville jag skjuta mig själv. Två månader in kunde jag bli så arg och irriterad att jag funderade på att springa in i betongväggen - med huvudet först - för att se om jag slocknade av det. Nu sitter jag, efter att ha ammat fem gånger mellan 22 - 04, i vardagsrummet med bebis bredvid mig i sitt babygym. För 04.14 var det dags att hålla morgon. Jag har tydligen missat det PM:et. 
Natten till igår var det samma visa men hon sov lite bättre. Problemet var bara att jag inte kunde somna när möjligheten bjöds, så jag låg spikvaken (kan man säga så? Nåja, nu gör jag det) i väntan på att hon skulle skrika av en dröm och/eller tappa nappen. 
 
Nu har jag gett upp. Utöver att känna mig som ett vandrande juver så inser jag att jag har absolut noll kontroll över mitt eget liv. Ironiskt nog är det den mest tillfredställande insikt jag fått så här långt. Jag kan alltså sluta försöka styra upp det. I alla fall nattsömnen, sova kan man göra när man är död.



3 månaders vaccination
Publicerat den

Det går högt och lågt idag.

Lille Skutt firar tre månader idag!! Tjohoo. 

Vi tog första vaccinationen idag. Usch och fy. Hon grät, jag grät, pappan klappade på oss. Såklart satt hon hos pappa eftersom han var den som var lugnast och skulle förbli lugn men jag stod inte emot när hon grät efteråt, ville bara krama och trösta, trots att mina tårar rann de med. 

Men det blev bra. Vi grät o kramades och sen somnade hon i vagnen. Och där ligger hon nu. Älskade ängel, vilka känslor man känner för en så liten människa ❤️





Efterkontroll
Publicerat den

För ungefär en vecka sedan var det dags för efterkontroll. Jag hoppades att jag skulle få sätta in en spiral men det får vänta någon vecka till. 
 
Det var så härligt att få träffa min barnmorska igen, och hon var glad att få träffa bebben som hon klämt och känt på under så lång tid. Alla värden var bra och vikten är snart nere på pre-baby vikt. Två kilo kvar (även om det ibland känns som mer). Den mer intima undersökningen innefattade också ett godkänt, med plus i kanten för mina knipmuskler. Hon poängterade ändå vikten av att göra knipövningar då de problem man kan få efter att ha fött barn in nödvändigtvis kommer direkt utan längre fram i livet om man inte håller igång musklerna. 
Vi fick en fin dinglis, en elefant som nu bor i vagnen med Skutt när vi är ute och promenerar. 
 
Så om några veckor ska jag dit igen och sätta in spiral (äntligen) så man kan vara säker på att det inte blir fler barn gjorda här inte. Vet inte om det kanske (borde det inte göra, men man vet väl aldrig) sätter igång mensen att ploppa in en spiral, hoppas inte, men jag tänker passa på att njuta lite extra av att vara mensfri dessa veckorna i alla fall..
 
Nu ska jag jaga rätt på en vårjacka som kan ta lite regn och sen är det dags att bege sig till dagis och skola och hämta bonusbarn. 
 



Blogbag
Publicerat den

Häromdagen fick jag hem en avi från posten om att mitt paket från Loppi Event låg och väntade på att bli hämtat. Så jag tog med mig Lille Skutt och gick ner till ombudet och hämtade det, vilken lycka! 
 
Väl hemma plockade jag upp innehållet och jag kan inte mer är buga och tacka, vilka fantastiska saker jag får prova! 
 
Sias nya frozen yoghurt (är inte smakad än, men jag ser fram emot det). 
Medela amningsinlägg; jag älskar dem! Tunna med tar emot mjölken som läcker när jag ammar med bravur måste jag säga. Och iom att de är så tunna är de betydligt skönare att ha i bh:n. 
Blutsaft: Jag hade nästan ingen järnbrist under graviditeten så jag slapp knapra speciellt mycket tabletter (om man bortser från halsbränna-tabletterna, puh) och testade därför aldrig Blutsaft heller, järnvärdet är in idag mycket bra (enligt efterkontrollen i veckan; återkommer om det i ett senare inlägg) men Blutsaft innehåller B-vitamin och en hel del annat som är bra för de som inte äter kött (läs: jag) så jag har tagit en shot om dagen. Änsålänge märks inte så mycket mer än att jag tror att jag gör något bra för kroppen, hehe. Dock smakar den inte direkt godis.. Trodde den skulle smaka saft med alla de frukter, bär och annat gott den innehåller, men icke. Så förhoppningsvis gör den gott annars är de inte värt smaken.. 
Bio-Oil: Jag hade ju turen att heller inte få någon som helst bristning under graviditeten, men har dock på bröst och höfter sedan jag var 14 och gick upp alldeles för mycket i vikt på alldeles för kort tid (godis, pizza och en depression är inte det bästa för en kropp) så jag tänkte att den får provas där! Och på mina otroligt torra vinterhänder! Än är den skön att smörja med, resultat får vi allt se. 
Bambino 2in1: En mycket, mycket smart idé. Plats för frukt i en lite skål - med lock - och dryck i en enda flaska. Genialt. Verkligen perfekt att ha med i vagnen till storasyster som alltjämt blir småhungrig eller törstig när man är halvvägs hem och inget har man med sig. Men nu kan jag alltid vara redo med bananpengar eller vindruvor i vagnen. 
Och sist men inte minst; rabatt på inotyol (good times), Loppi Magasin och en Loppis väska. 
 
Än en gång, kanonbra innehåll och jag håller tummarna att Bio-Oil ska laga min hud :) Så tack Loppi Blogbag. 
 
 
 
 
 
 
 



Pumpa, pumpa.
Publicerat den

Har inte uppdaterat angående mitt pumpande, men det är på gång nu. Första gången kom det nästan ingenting och det mesta rann tillbaka på mig eftersom jag försökte pumpa samtidigt som jag ammade på andra bröstet men efter att fått tips om hur jag skulle få igång mjölkflödet utan att amma samtidigt så kunde jag luta mig fram och allt rann ner i flaskan istället. Tjoho. Och flaskan fylldes på kanske tio minuter. Fantastiskt! Frös sedan in det som små iskuber för att underlätta vid upptining, och doseringen blir enklare då. 
 
Inte för att jag har någon plan på att lämna henne så länge att hon kommer behöva äta, men man vet aldrig. Skulle något hända, typ att jag blir sjuk o inte har någon mjölk så kommer det i frysen vara guld värt. 
 
 



Mamma & baby gympa.
Publicerat den

Kroppen känns redo att pressas och få arbeta lite mer än bara ("bara") barnvagnspromenader så härom veckan var jag på mitt första träningspass. Större delen av passet bestod av träning med redskap och andra hjälpmedel, mycket benträning och det kändes i tre dagar därpå kan jag lova, herrejisses. I slutet skulle man använda sig av sina bebisar för träning av magen och rygg, men lillfisen låg och sov så gottt i vagnen (vilket hon gjort under hela träningspasset) så jag hade inte mage att dra upp henne för min skull, så jag fick fortsätta med tyngderna. 
 
Det var en ihållande träningsvärk och jag njöt till viss del av att känna att man jobbat med musklerna igen men man hade glömt hur det känns när musklerna är i chock, haha.