Gravid? Jag, näää....
Publicerat den

Idag ska jag enligt appen gå in i vecka 16. Och såhär vaknade jag imorse:
 
 
Det känns som att magen blir mindre och mindre i flera dagar. Som att det växer inåt. Eller minskar. Visst om kvällarna är magen större, men det känns som att det händer inget. Mer än alla andra tecken på graviditet, dvs. Som hårig mage - HERREGUD, jag är så luden. Jag har aldrig varit luden. Men ja, jag har googlat folk som är i vecka 15 osv, alla har så mycket mage, och här kommer jag. Lite lätt svullen, som om där är lite bajs i magen som behöver komma ut, haha. Ursäkta liknelsen. Jag kanske borde vara tacksam, man blir ju otymplig förr eller senare, som jag förstått det, på detta viset om det fortsätter såhär så kanske jag inte behöver blir så giganstisk. Men man vill ju ändå att det ska synas. Lite i alla fall. Eller? Är det bara jag som upplever detta? Är alla andra runda om magen i vecka 16? 



vecka 15 (14+2)
Publicerat den

God förmiddag! 
Vi har varit ute hela förmiddagen och lekt, nu ska vi strax äta lunch, men först tänkte jag bjuda på min mage denna veckan.  :)
 
 
Det händer grejer. 
 
Vi har varit på utflykter och haft full rulle hela helgen och berättat för barnen om den kommande bebisen, det kommer ett längre inlägg om det inom kort. Men nu måste jag göra klart lunchen så vi kan vila middag sen :)
 
 
 
 



Trötter
Publicerat den

Oj, oj, oj vad jag sovit dåligt inatt. Vet inte varför, och kan inte komma ihåg att jag vaknat eller så, men jag är helt slut i rutan. Det var trevligt på kalaset, med femkamp och massa mat, och eftersom att välkomsdrinken var starkt spetsad, så var alla askalas ganska så omedelbart och där satt jag spiknykter. Men det var trevligt ändå, även om jag inte kunde tycka att saker var exakt lika kul som de med en högre promille i blodet, haha. Vi lyckades få skjuts hem vid halv tio, vilket var perfekt, mannen skulle ju upp och jobba imorse, och jag är ju trött av naturen nuförtiden, så en tidig men mycket lyckad tisdagsväll. 
 
Nu har jag i allafall fått i mig frukost, polarbröd funkar för tillfället :) och ska strax ge mig iväg för att hämta ett av våra barn, det andra ville stanna på semester hemma hos mormor, så de kunde han få göra några extra dagar. Men på fredag kommer han också hem och då ska vi berätta för båda barnen att de ska bli storasyskon. Jag ser både fram emot det samtidigt som jag är lite nervös över hur de kommer att reagera. Även om jag vet att de båda vill det, så kan det ju ändå bli en chock. Men det blir nog bra i vilket fall som. 
 
Så det är jag och lilltjejen idag, vilket ska bli mysigt. Det var ett tag sen som det var bara vi två. Och ännu längre sedan det var bara mannen, jag och lillan. Så man får ta vara på de tillfällen som kommer, även om vi ser fram emot och saknar storebror också. 
 
Godmorgon, godförmiddag och ha en fantastisk dag idag!



Ett litet moln.
Publicerat den

Under hela min graviditet har jag, som jag nämnt innan, har jag haft otroligt svårt att ta till mig det faktum att det växer ett liv i mig, som ska bli vårt barn. Även om alla tester visat positivt, och mensen aldrig dykt upp har jag varit ganska säker på att jag bara varit skendräktig, haha. TIll och med när magen började växa, kände mig bara tjock. Min man var så glad och stolt över min lilla kula, jag känder mig bara äcklig och tjock (med det inte sagt att tjocka är äckliga). 
 
Idag ska jag på kalas hos en gammal kompis sen gymnasiet och efter att jag packat in hennes paket, duschat och klätt på mig såg jag min bula under min oversize skjorta och efter en stund insåg jag att jag stod och tittade på den och log, och det kändes så mysigt i hela kroppen. Det var lungt, mysigt och härligt att titta på den, och på något sätt blev det lite mer verkligt och så härligt. 
 
Och jag är så tacksam för den lilla, lilla stunden. För efter att ha mått dåligt på många olika sätt under loppet av nio veckor, så var det fantastiskt välkommet och jag går på små fluffiga moln just nu och jag älskar det! 
 
Det är inget toppenväder för ett utekalas, men de gör inte så mycket, det är skönt att kunna ha på sig jeans och strumpor när man inte haft det på ett tag. 

Hoppas att ni har en fin och härlig dag!



Det här med frukost.
Publicerat den

Jo, ni vet det här med att man ofta äter samma frukost varje morgon, men aldrig samma middag eller lunch. Nu kanske ni inte alls har haft det så, men så har i alla fall mitt liv varit. Man kan äta exakt samma frukost vareviga morgon men alltid olika lunch och middag. Samma middag absolut max två dagar. 
 
Nu däremot. Jag kan inte äta samma frukost, två dagar i rad. Det blir tvärstopp. Det var så i början av graviditeten, men jag trodde det skulle ge med sig som allt annat, men icke. Och jag har fruktansvärt dålig fantasi på frukost fronten. Har kört med smoothies, flingor, frukt, macka, olika sorters bröd, olika sorters pålägg och så vidare. Och min fantasi är slut nu.. Nu smakar all frukost papper och det är så svårt att svälja ner det. Men samtidigt måste jag få i mig mat direkt på morgonen om jag ska må som bäst, haha, vilket dilemma. 
 
Är det någon som upplevt något liknande och kanske har något tips? 
 
Nåväl, idag ska jag försöka hitta en födelsedagspresent till en vän som fyller år imorgon. Ska passa på att luncha med min pappa när jag ändå är ute och springer. 
 
Hoppas ni har en fin dag!



vecka 14 (13+1) påbörjad
Publicerat den

Hej ni stackare som hängt kvar en hel vecka och en dag utan ett enda livstecken från mig. :)
 
Jag har haft en härlig vecka, vilket medfört att jag haft noll tid vid datorn, tyvärr för bloggen. Barnens semester har börjat och vi har varit på en hel del utflykter. Denna helg är jag både barnfri och makefri. Så jag bjöd hem mina två yngre systrar och hade syskonkväll med övernattning igår till idag. Riktigt härligt att umgås vi tre, själv och spenderade gårdagen med att laga mat tillsammans och sen kollade vi på film och idag åt vi lyxfrukost och åkte sedan iväg till ett köpcentrum och ströglodde i affärer och njöt av att bara umgås. Vi har sällan tid alla tre samtidigt, så det är verkligen guld värt när vi får tid ihop bara vi. 
 
Jag skulle blivit fotad av mig syster nu, MEN, hon glömde sin kamera, så jag har fått ta till mobilkameran, och jag hoppas de är ok, men här kommer i alla fall mina första magbilder, håll till godo;
 
Här har vi ca v.9 det var först då jag kände att de började hända litegrann
 
 
Sedan har vi ca. vecka 11
 
och från idag, vecka 14 (13+1)
 
även från idag, men jag tycker de ser så annorlunda ut med kläder, man är mycket mindre om magen utan kläder, konstigt nog haha. 
 
Men ja, nu när jag ser bilderna vid varann, så ser jag skillnad. Det känns inte så i verkligheten, men det händer verkligen grejer. Det är kul :) Och äntligen börjar jag må himla bra, jag mår inte illa (sålänge jag äter med jämna mellanrum) har väldigt sällan ont någonstans, är inte alls trött på samma sätt, sover bra och får äntligen ta pollenmedicin (efter diskussion med läkare och barnmorska). Så nu kan jag verkligen njuta av vardagen och hur saker och ting utvecklas! 
 
Hoppas allt är bra med er, och att allt går som det ska! Saknar att höra av er :)
 
Ha en mysig helg! Så hörs vi snart igen, jag lovar!
 



v. 13 (12+0)
Publicerat den

Långt uppehåll, jag vet. Förlåt. Men det har varit full rulle här hemma. 

Har varit hos barnmorskan igen och tagit blodprover, urinprover o.s.v och pratat lite med henne angående mina hormoner och pollenallergi. Enligt läkaren kan jag från och med nu ta pollenmedicin, det ska inte vara någon fara; tjohoo! Så idag tog jag min första tablett, och snart tror jag att jag kommer vara normal igen, bort med slöheten och snoret och allt annat (o)trevligt som pollen bidrar med. Nästa vecka ska jag börja ta bilder på magen, så då kommer det ut här med! Håll ut..! =)

 

Här kommer lite info om vecka 13 från 1177.se

 

ett foster i fjortonde veckan som är 8 centimeter långt

Fostret har fått lite mer fostervatten kring sig och kan röra sig mer obehindrat. Det är ungefär sex centimeter långt och väger cirka 60 gram. Ögonen sitter fortfarande brett isär, och öronen sitter fortfarande långt ned. Öronen kommer att flyttas upp från halsen och ögonen kommer snart att ha sin rätta placering.

Fostrets skelett har hittills varit mjukt, men håller på att bli hårt. Om man skulle röntgas nu skulle fostrets skelett också synas.

Hjärtat har slagit i många veckor. Under den tid som barnet ligger i magen har det en särskilt anpassad blodcirkulation. Hjärtat pumpar runt blodet, men det passerar i stort sett inte lungorna. Eftersom fostret inte behöver använda lungorna ännu tar blodet en genväg genom hjärtat. För att möjliggöra detta finns ett hål mellan hjärtats två förmak. När barnet föds och tar sitt första andetag trycks hålet samman.